Etter en tur i Sør-Amerika fikk vi virkelig smaken på hengekøyelivet. Planen er å overnatte mye i disse fremover. Det er lettvint å slippe telt men også deilig å sove under åpen himmel. Finner man et sted med god utsikt er det en ekstra bonus.

Denne utgaven er fra Ticket to the Moon og er utrolig lett å henge opp. Enkel stropping rundt  treet og deretter feste carabin-krokene i tauet.

 Avhengi av avstanden mellom trærne er det flere alternativer for hvor du fester krokene. For å unngå at hode blir liggende for lavt er det lurt å feste tauet der hodeenden er litt høyere enn fotenden.

Dette er enkelkøye men det finnes også dobbel og king size. Planlegger man for vinterturer kan det være greit å velge stor køye da man lettere holder varmen ved å ligge to i samme køye. Vinterstid er det viktig å ha god isolasjon å ligge på. Det kan fort bli kaldt når kulden kommer krypende. Saueskinn blir både mykt og varmt men tar selvfølgelig plass hvis du skal gå langt.

I tillegg til selve køye må man ha stropper. Jeg har valgt de som er trevennlige (vist under). Man får også kjøpt myggnetting og regnbeskyttelse. Vi bestilte på Fjellsport.no men DNTog andre aktører fører Ticket to the Moon-køyene. Det finnes også andre lignende køyer på markedet.

      


4 Comments

annebe.blogg.no · 22. October 2017 at 18:00

Hengekøyelivet ser prefekt og behagelig ut… Flotte bilder :)) Annebe <3

    Rundt Ekvator · 22. October 2017 at 19:36

    Takk skal du ha, Anne. Det er befriende å ligge ute ?

FREEDOMtravel · 26. October 2017 at 06:49

Det där ser bekvämt och härligt ut! I varje fall så länge det är fint väder 😉

    Rundt Ekvator · 26. October 2017 at 06:56

    Det er sant:-) ikke like koselig hvis det regner. Da bør man ha investert i regnskydd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *