Byen Cape Town har så mye å by på, med et stort utvalg av opplevelser og attraksjoner. Tiden der blir knapp så det gjelder å prioritere riktig i denne byen med rik historie og utrolig skjønnhet.

Det er akkurat 4 uker til avreise og det er på tide og finne ut hva som skal prioriteres. Landet og området rundt Cape Town har mye å by på, så den drøye uken vi har til rådighet vil nok gå fort.

Table Mountain
For å få den beste utsikten over Cape Town er en tur til opp til det majestetiske Table Mountain noe vi må få med oss. Det er mulig å gå opp til toppen, men det mest vanlige er nok å ta kabel-banen. Her oppe møtes man av en slående utsikt over sentrum av byen, Robben Island og halvøya.

 

Robben Island
På øya hvor Nelson Mandela satt fenglset, planlegges en busstur rundt øya i tillegg til et besøk i fengselet. Mandela tilbragte 18 av sine 27 år i fengsel, her på Robben Island.  I tillegg til fengsel har det vært sykehus, mental institusjon og militærbase på øya, men i dag  tilbys museumsturer.

 

Safari
En dag er satt av til safari. Det kunne gjerne vært lenger men det blir det ikke tid til denne gangen. Målet er å se ” “Big Five” – elefanter, løver, leoparder, rhinos og bøfler. Selvfølgelig håper vi på å se både giraff og zebra også.

 

Hval-safari
Planen er å reise til vakre Hermanus for en hval-safari. Når vi er der er det sesong for kalving og kanskje får vi se Hval-kalver. Fra Cape-Town til Hermanus skal det i tillegg være en utrolig vakker kystvei.

Pingviner
En tur for å se på pingvinene er også planlagt. Et stopp ved Clifton Beaches og deretter en båttur til Seals Island.

Shopping
Å gå til fots skal vist nok være den beste måten å handle i Cape Town, hvor byens sentrums Long and Bree Streets skal være veldig stilfullt.I området skal det være alt fra  afrikansk marked med kunst, håndverk, klær og smykker til designer-butikker med internasjonale merker til små nisjebutikker. I tillegg til kjøpesentrene, natrurligvis. Bree Street skal være den hippeste gaten i Cape Town som også tilbyr førsteklasses spisesteder.

Rekker vi mer enn dette er både sightseeing i byen og kanskje noen kveldsaktiviteter ønskelig å få med seg.

Bilder er lånt fra Viator, hvor vi gjerne bestiller våre turer når vi er i utlandet. (Ikke sponset).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *